Annuntiata Veurne, VTI Veurne, College Veurne, Immaculata De Panne en Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort, samen ... Talent-is!
MENU
je bent hier

Woord van de voorzitter

Beste bezoeker

Talent-is staat voor de 5 scholen die tot de vzw Katholiek Secundair Onderwijs Veurne-De Panne-Nieuwpoort behoren: Annuntiata-instituut Veurne, College Veurne, VTI Veurne, Immaculata-instituut De Panne en Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort. We bieden in onze scholen kwaliteitsvol onderwijs aan vanuit een christelijke inspiratie. Met onze 5 scholen werken we conform de regelgeving van Onderwijs Vlaanderen en zijn we aangesloten bij de onderwijskoepel Katholiek Onderwijs Vlaanderen. We behoren, samen met Hotelschool Ter Duinen en BUSO De Rozenkrans, tot de scholengemeenschap Veurne-Westkust.

In onze scholen krijgen jongeren de mogelijkheid om in een observerende en oriënterende eerste graad op zoek te gaan naar hun talenten, interesses en mogelijkheden. Vanuit de eerste graad zetten de leerlingen hun schoolloopbaan verder in de bovenbouw.

Talent-is biedt de leerlingen in de tweede en derde graad een ruim aanbod: ze kunnen kiezen uit een waaier aan studierichtingen in ASO, TSO en BSO. Er wordt ook OKAN aangeboden. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat elke leerling een eigen weg kan inslaan die het best past bij zijn of haar talenten, interesses en mogelijkheden.

Onze 5 scholen werken samen op administratief, organisatorisch en  logistiek vlak. Ook pedagogisch-didactisch zijn er samenwerkingsverbanden onder de scholen. Door deze intense samenwerking versterken wij onze scholen.

Met een team van ruim 400 enthousiaste medewerkers staan wij elke dag klaar voor onze jongeren.

Rik Ascrawat
Voorzitter van het schoolbestuur vzw KSO Veurne-De Panne-Nieuwpoort