Annuntiata Veurne, VTI Veurne, College Veurne, Immaculata De Panne en Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort, samen ... Talent-is!
MENU
je bent hier

Talenten ontdekken via keuzepakketten in 1A

Over onze 5 scholen heen kun je uit maar liefst 12 keuzepakketten kiezen. 

Je kunt kiezen uit fix en flex. Fix volg je het hele schooljaar. Flex volg je een half schooljaar.

  • Als je voor Klassieke talen kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 4 uur.
  • Als je voor Voeding & horeca kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 5 uur.
  • Als je voor andere keuzepakketten kiest, dan volg je die voor 2 uur, ofwel het hele schooljaar, ofwel een half schooljaar.

Wil je weten welke keuzepakketten je waar kunt volgen? Ga vlug een kijkje nemen bij Veurne, De Panne en Nieuwpoort. Of … probeer eens onze zoeker

 

Ontdekkingstocht naar talenten 1A
Keuzepakketten
Creatief atelier 2
Samen & leven 2
Voedingsatelier 2
Business plus 2
Taalatelier 2
Wiskundelab 2
Sport en wetenschappen 2
STEM & IT 2
STEM & technieken 2
STEM & wetenschappen 2
Klassieke talen 4
Voeding & horeca 5

 

Korte voorstelling keuzepakketten

Creatief atelier

Ben je in de ban van kunst en cultuur? Wil je via actuele projecten nieuwe stappen zetten in je artistieke ontwikkeling? Volg dan Creatief atelier. Je kunt er aan de slag met de meest uiteenlopende materialen zoals karton, textiel, recyclagematerialen, … Daarnaast maak je stap voor stap ook kennis met verschillende expressievormen zoals beeld, muziek en media. Verras jezelf en beleef!

Samen & leven

Heb je interesse in het doen en laten van de mens? Wil je meer weten over hoe mensen met elkaar omgaan? Dan zit je goed bij Samen & leven. Je leert er observeren en communiceren. Je kijkt hoe de mens zich goed kan voelen in de maatschappij. Daarnaast onderzoek je ook hoe je een persoonlijke en gezonde levensstijl kan versterken. Ontdek je dit met ons mee?

Voedingsatelier

De geur van warme appeltaart of een heerlijke ovenschotel: loopt het water je al in de mond? In het Voedingsatelier leer je lekkere en gezonde gerechtjes klaarmaken. Je leert creatief omgaan met ingrediënten. En er staat nog meer op het programma: de voedingsdriehoek, voedselhygiëne, het bewaren van voeding, een etiket lezen, … Dek je alvast de tafel om met ons mee te genieten?

Business plus

Ben je dol op economie? Ben je geboeid door de wereld van het ondernemen? In Business plus ga je op bezoek bij de lokale handelaars en ontdek je hoe zij hun zaak leiden. Je organiseert een uitstap van a tot z. Je gaat praktisch en stap voor stap te werk. Je onderzoekt de reclamewereld en volgt daarnaast ook de actualiteit. Ook goesting om mee op pad te gaan?

Taalatelier

Vind je talen spreken ook zo cool? In Taalatelier kan je Frans en Engels leren zonder dat je het beseft. Je speelt spelletjes, je bekijkt filmpjes, je werkt in groep, je maakt een quiz. Je leert de talen in levensechte situaties. Je leert streekspecialiteiten kennen, zowel in de klas als in de keuken. Zo proef je ook van de Franse en Engelse cultuur. Envie? Come and join us!

Wiskundelab

Ben je gefascineerd door de wondere wereld van wiskunde en haar oneindige aspecten? Besef je dat wiskunde overal om je heen zit? Welkom in het Wiskundelab! Je vindt er uitdagingen, toepassingen van wiskunde in het dagelijkse leven, spelvreugde en nog veel meer. We proberen onze wereld beter te begrijpen en te interpreteren. We zoeken naar inzicht en abstract denken en we maken kennis met softwarepakketten. We rekenen op jou!

Sport & wetenschappen

Doet sport jouw hart sneller slaan? Hou je van bewegen? Dan is Sport & wetenschappen echt iets voor jou. Je probeert niet alleen nieuwe sporten uit. Je ontdekt ook de effecten van sport op je lichaam. Je zoekt naar de link tussen sport en bloedsomloop, sport en zwaartekracht, sport en ideale voeding en nog zo veel meer. Ben je al opgewarmd?

STEM & IT

Hou je van een uitdaging en werk je graag met IT-tools? Wil je leren programmeren, een eigen app ontwerpen, een website bouwen, een eigen game ontwikkelen, …? Dan is STEM & IT een goede keuze voor jou. We denken eerst na over wat we willen maken, welk probleem we willen oplossen en hoe we dit zullen aanpakken. De LEGO Education Innovation Studio biedt hiervoor veel mogelijkheden. Iets voor denkers en doeners dus!

STEM & technieken

Ben je gebeten door techniek? Ga je het liefst verkennend aan de slag met materialen zoals hout, metaal en kunststof? Wil je ook iets bijleren over elektriciteit? Dan is STEM & technieken iets voor jou. Een pakket voor doeners die graag problemen aanpakken, zonder daarbij de theoretische achtergrond uit het oog te verliezen. Experimenteer je met ons mee?

STEM & Wetenschappen

Voel je je uitgedaagd door wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde? Schrikt probleemoplossend denken je niet af? Dan krijg je in STEM & wetenschappen ruime kansen om jezelf uit te dagen, te onderzoeken, te ontdekken, te bouwen, te testen, te verbeteren, … Tijdens de lessen werk je vanuit een probleem aan verschillende projecten. Geef jij ook je STEM aan wetenschappen?

Klassieke talen

Is de Griekse en Romeinse cultuur jouw ding? Ben je graag met taal bezig? Dan is Klassieke talen zeker iets voor jou. Via korte verhalen in het Latijn ga je op ontdekkingstocht doorheen de rijke geschiedenis en mythologie van de oudheid. Je leert ook regelmatig werken, want elke dag ga je aan de slag met alles wat deze taal je te bieden heeft. Daarnaast helpt de kennis van Latijn je bij het studeren van andere talen. Kom en laat je verwennen door Grieken, Romeinen en hun taal.

Voeding & horeca

Ben je gepassioneerd door de keuken? Ga je graag creatief aan de slag? In Voeding & horeca krijg je de kans om te proeven van de verschillende voedingssectoren. Je verlegt je grenzen in de horeca. Je werkt aan hartelijke discipline, gastvrijheid en nog veel meer. Je bent fier op je eigen werk in de keuken, maar ook op wat je als team met de andere koks kan bereiken. Welkom in de wereld van de fijnproeverij!